Головна » 2013 » Вересень » 27 » V Всеукраїнська конференція «Сучасні технології управління туристичним та готельно-ресторанним бізнесом»
14:28
V Всеукраїнська конференція «Сучасні технології управління туристичним та готельно-ресторанним бізнесом»
27 вересня о Маріупольському державному університеті пройшла ювілейна V Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні технології управління туристичним та готельно - ресторанним бізнесом». 

Її організатором виступила кафедра менеджменту МДУ , яка здійснює підготовку управлінців у сфері туристичного та готельно -ресторанного бізнесу. У роботі конференції взяли участь 211 осіб з вищих навчальних закладів Києва, Донецька, Дніпропетровська, Львова, Полтави, Сімферополя, Слов'янська, Херсона, Маріуполя.

На відкритті конференції з вітальним словом виступили начальник управління культури і туризму Маріупольської міської ради Костянтин Ткаленко, проректор з наукової роботи МДУ Олена Булатова, декан економіко-правового факультету МДУ Людмила Ніколенко.

Cьогодні сфера послуг є однією з швидкопрогресуючих галузей світового господарства. Туристична сфера впливає на рівень економічного розвитку країни , тому що сприяє підвищенню зайнятості населення , збільшення національного доходу, поліпшенню платіжного балансу.

На думку учасників конференції сьогодні актуальним є партнерство влади, бізнесу, науки та освіти в сфері туризму. Лише скоординовані дії сприятимуть стабільному розвитку галузі. У рамках науково -практичної конференції були розглянуті та обговорені особливості функціонування туристичної та готельно-ресторанної сфери України, співвідношення із суміжними галузями, інші чинники. 

Проаналізувавши тенденції розвитку сфери послуг в Україні і в світі , учасники конференції запропонували можливі шляхи вирішення існуючих проблем та напрямки розвитку галузі в цілому на основі використання зарубіжного досвіду , але з урахуванням національної специфіки.

У рамках V Всеукраїнської конференції працювало 9 секцій:

- Використання інформаційних технологій в туристичному та готельно - ресторанному бізнесі;
- Особливості управління маркетинговою діяльністю підприємств сфери туризму та готельно-ресторанного бізнесу;
- Впровадження сучасних технологій управління людськими ресурсами організацій сфери туризму та готельно -ресторанного бізнесу; - Сучасна система регулювання міжнародної туристичної та готельно - ресторанної індустрії ;
- Міжкультурна комунікація як інтегративний компонент туристичної освіти ;
- Актуальні питання природокористування і охорони навколишнього середовища в контексті розвитку туристичного потенціалу України ;
- Правові засади регулювання туристичної індустрії та готельно -ресторанного бізнесу;
- Соціально-економічні передумови розвитку етнотуризму ;
- Брендинг і бренд-менеджмент в туризмі.

На засіданнях секцій обговорювалися і аналізувалися найбільш актуальні питання управління туристичним та готельно-ресторанним бізнесом:

• тенденції розвитку сфери послуг в Україні
• інтеграція національного туристичного ринку в систему світового господарства ;
• правове регулювання туристичного та готельно -ресторанного бізнесу;
• перспективні напрямки розвитку туристичної галузі: екотуризм, етнотуризм та ін;
• підготовка висококласних менеджерів для сфери туризму в умовах глобалізації та транснаціоналізації світового господарства ;
• інформація та технології управління туристичним та готельно - ресторанним бізнесом ;
• управління маркетингом в індустрії гостинності ;
• бренд-менедмент в туризмі

За результатами роботи конференції видано збірник наукових праць , до якого увійшли доповіді учасників. Поряд з грамотами та дипломами, кращі доповідачі були відзначені пам'ятними подарунками та заохочувальними призами.

У рамках конференції з ініціативи студентського товариства «Spare time» був проведений тренінг «Тайм- менеджмент: господар свого часу». В рамках тренінгу учасники змогли придбати навички ефективного планування часу для успішного управління собою, колективом в умовах високої невизначеності, постійних змін ситуації; ознайомитися з правилами ефективного управління часом в процесі діяльності; засвоїти технології, що дозволяють знаходити час не тільки на функціональні обов'язки, а й на нові перспективні проекти. На честь ювілею конференції було вирішено змінити формат кава-брейку - тепер це був банкет-коктейль, в ході якого студенти спеціальності «Менеджмент організацій і адміністрування» отримали можливість попрактикуватися не тільки в сфері обслуговування відвідувачів, виступаючи в ролі барменів та офіціантів, а й відчути себе в ролі шеф-кухарів: всі десерти, напої та коктейлі, що були представлені на банкеті , були приготовлені самими студентами .




Переглядів: 1547 | Додав: Прес-центр